Inred med naturnära toner

Inred med naturnära tonerUnder en ganska lång period har det varit mycket populärt att inreda i vitt. Många tycker att den vita färgen är vacker och när man inreder med den får man väldigt ofta en öppen känsla och hela utrymmet ser betydligt större och ljusare ut. När man öppnar en inredningstidning ser man nästan i varje nummer flera inslag av dessa vita, romantiska hem. Ibland kanske till och med lite för ofta. Trenden med vita hem börjar nämligen vara lite över och i stället har det kommit med i inredningarna betydligt mera färger så som blått, grönt och flera naturnära färger. Bland annat är det beige och olika bruna toner som syns bland trenderna. Även olika naturmaterial tas mer och mer in som detaljer i inredningen.

Nyanser av blått och grönt

Ifall du gillar den vita inredningsstilen behöver du nödvändigtvis inte måla om allt du har där hemma. I stället kan du mycket enkelt föra till dessa färger till ditt hem i form av kuddar, filtar, ljus och växter. Välj vilken nyans du vill ha med i inredningen i hemmet och köp färdigt eller sy själv av tyg som du gillar. Alla nyanser av blått och grönt passar fint ihop med det vita och det går även att blanda vissa toner av blått och grönt. Kika runt i inredningstidningar innan du beger dig ut på shoppingrunda. Försök leta efter de toner som tilltalar dig och som du vill kombinera i ditt hem. Att inreda med flera olika nyanser av en viss färg, till exempel olika tner av blått, brukar även vara snyggt men när det gäller blått skall man som inredare vara lite försiktigt att helhetsintrycket inte blir alltför kallt. Det gäller även några gröna toner.

Använd olika naturmaterial i inredningen

För att mjuka upp blått och grönt i inredningen kan man använda naturnära inredningsfärger som bland annat beige, naturvitt, brunt samt varma toner av gult och orange. Genom att ännu använda naturmaterial som rotting, jute och bast får du ditt hem att se varmt och inbjudande ut. Använd även belysning en på ett bjudande sätt och ha i utrymmet både ordentlig takbelysning som mindre lampor som kan fungera som mysbelysning när en sådan behövs. Inred även med grönväxter. Dessa skapar, med sin vackra gröna och fylliga färg en fin kontrast mot det vita, gröna och blåa i inredningen och passar fint ihop med de övriga naturnära inredningsdetaljerna.

Försök alltså glömma bort det vita och ersätt åtminstone en dela av denna neutrala färg med varma nyanser av olika naturnära färger. Blått och grönt finns i en massa olika toner och du hittar säkert några som passar bäst i ditt hem.